سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه به دنیا رغبت ورزد و آرزویش در آن دراز گردد، خداوند دلش را به اندازه رغبتش به آن کور می کند [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
چهارشنبه 87 آذر 13 , ساعت 8:14 عصر

سیره‌ پیامبر اکرم در رفتار

حضرت محمد ص

شیخ صدوق(ره) در معانی‌الاخبار از امام حسن مجتبی علیه‌السلام روایت کرده است:

«پیامبر اکرم صلی ‌‌الله علیه و آله در چشم هر بیننده، با عظمت و موقّر بود. روی نیکویش چون ماه تابان درخشنده، قامتش متوسط، سری متناسب، مویی پیچیده، صورتی سفید و نورانی، پیشانی پهن و فراخ و ... داشت .

حضرت، قدم‌هایش را آهسته از زمین بلند می‌کرد و به آرامی بر زمین می‌گذاشت. چشم‌های مبارکش بیشتر به زمین متوجه بود و به کسی خیره نگاه نمی‌کرد و هر کس را می‌‌دید ابتدا سلام می‌کرد.

سخن گفتن آن حضرت، متفکرانه بود و اکثر اوقات سکوت می‌کرد جز در مواقع ضرورت، سخن نمی‌گفت. هنگام تکلم به آرامی لب به سخن باز می‌کرد و کلامش نیز کوتاه، جامع و بدون تفصیل زیاد بود. خُلقش نیکو بود و به کسی جفا نمی‌کرد و کسی را حقیر نمی‌شمرد. نعمت الهی در نظرش بزرگ بود و هیچ نعمتی هر چند کوچک را مذمّت نمی‌کرد، بلکه همواره تعریف و تمجید می‌نمود. ناملایمات، هرگز ایشان را به خشم نمی‌آورد، ولی چون حقی را پایمال شده می‌دید از خشم، کسی ایشان را نمی‌شناخت... .»(1)

پی‌نوشت:

1- سیره و سنن پیامبر اکرم، ص31 و 32.
چهارشنبه 87 آذر 13 , ساعت 8:11 عصر
یکی از بهترین شیوه‌های تربیت، معرفی الگوهای موفق است.
الگو به کلیات و تئوری‌ها، روح و حیات می‌بخشد.
الگوی خوب، مردم را از رفتن به سراغ الگوهای بد باز می‌دارد.
الگوی خوب، دعوت و تبلیغ عملی است.
دلیل و فلسفه مجالس عزاداری امامان معصوم به‌خصوص امام حسین (ع) آن است که پرچم الگوهای ایمان و استقامت در تاریخ بر فراز باشد.
خداوند، بارها به پیامبرش دستور داده، نمونه‌های برجسته انسانیت را به مردم معرفی کند تا این الگوها به فراموشی سپرده نشود. در یک آیه می‌فرماید: ”یاد ابراهیم را زنده بدار“ و در آیه‌ای دیگر می‌فرماید: ”یاد مریم را زنده بدار.“
آری دیدن الگو، مطالب تصوری و ذهنی و شاید محال را به‌صورت عینی مجسم می‌کند.
قرآن درباره الگو بودن پیامبر اسلام می‌فرماید:
”همانا برای شما در (سیره) رسول خدا، الگو و سرمشقی نیکوست، (البته) برای کسانی‌که به خدا و روز قیامت امید دارند و خدا را بسیار یاد می‌کنند.
گرچه این آیه در میان آیات جنگ احزاب است، اما الگوبودن پیامبر، اختصاص به مورد جنگ ندارد، بلکه آن حضرت در همه زمینه‌ها بهترین الگو است. به چند نکته توجه کنید:
?) آیه با کلمه ”لقد“ شروع می‌شود که هم حرف لام به‌معنای قطعاً است و هم حرف ”قد“، یعنی قطعاً و حتماً پیامبر برای شما الگوست و در الگو بودن او شک نکنید.
?) کلمه ”کان“ به‌معنای ثبوت و دوام است. یعنی الگو بودن پیامبر در همه عصرها و برای همه نسل‌هاست.
?) به‌جای آنکه بگوید: ”رسول‌الله اسوه است“، می‌فرماید: ”در رسول‌الله اسوه است“ یعنی شما نمی‌توانید مانند رسول خدا باشید، ولی می‌توانید در لابه‌لای رفتار و گفتار و اخلاق او، برای خود الگوئی بیابید.
?) واژه ”اسوه“ در مورد تأسی و پیروی از دیگران در کارهای خوب به‌کار می‌رود. در قرآن، این کلمه، درباره دو پیامبر عظیم‌الشأن آمده است: یکی درباره حضرت ابراهیم (ع) و دیگری درباره پیامبر اسلام (ص). جالب آنکه اسوه بودن حضرت ابراهیم در برائت از شرک و مشرکان است ولی الگو و اسوه بودن پبامبر در همه امور است:
در مهربانی با زیردستان، گشاده‌روئی با مردم، مشورت کردن، اخلاص، ساده زیستی، تشویق به کسب علم، عبادت، استقامت، در گفتار و عمل، مبارزه با ظلم و ستم، نظم و انضباط، نظافت و بوی خوش، مساوات، همسرداری، محبت به کودکان و...
چنانکه نقش پبامبر در جنگ احزاب، الگوی فرماندهان است: هدایت لشکر، امیددادن، خندق کندن، مزاح کردن، شعار حماسی دادن، به دشمن نزدیک بودن و استقامت نمودن. حضرت علی (ع) فرمود: در هنگامه نبرد، خود را در پناه پیامبر اکرم (ص) قرار می‌دادیم و آن حضرت از همه ما به دشمن نزدیک‌تر بود.
سه شنبه 87 آذر 12 , ساعت 1:47 عصر
بازیگر حضرت یوسف در مصاحبه ها بیشتر دقت کند

انتخاب بازیگران سریال حضرت یوسف(ع) یکی از مهم‌ترین نکاتی بود که درباره این سریال از همان ابتدا همگان را کنجکاو کرد. اولین و بدیهی‌ترین تصوری که هر مخاطبی از نقش یوسف و زلیخا دارد، انتخاب بازیگرانی خوش‌چهره به ویژه برای نقش حضرت یوسف است. اما سازندگان این سریال زیبایی معنوی را دست مایه انتخاب های خود قرار دادند و بازیگری را برای نقش حضرت یوسف انتخاب کردند که برای نخستین بار در جلوی دوربین ظاهر شد.

سرویس هنری برنا
سریال حضرت یوسف(ع) از ابتدای ساخت تاکنون حرف و حدیث های زیادی با خود در پی داشته است. از زمان انتخاب بازیگر تا شروع فیلمبرداری و ساخت سریال این بحث ها ادامه یافته تا جایی که با پخش قسمت اول مجموعه تعداد زیادی از افراد از منتقد گرفته تا کارشناس مذهبی و حتی مردم عادی نکات مثبت و منفی زیادی درباره سریال گفتند و حالا که این سریال از مرز 20 قسمت هم گذشته است، همچنان اظهارنظرهای متفاوت ادامه دارد.
سلحشور برای ساخت این مجموعه معیارهای خاصی درنظر گرفته بود که یکی از آنها درباره انتخاب بازیگر است. وی برای یافتن بازیگری که در نقش حضرت یوسف از کودکی تا بزرگسالی بازی کند، مدت های زیادی وقت صرف کرد تا بالاخره بعد از بررسی ها فراوان و نظرسنجی از افراد مختلف و سر و کله زدن با 3 هزار بازیگر و نابازیگر، به این نتیجه رسید که مصطفی زمانی را برای این نقش انتخاب کند.
او حتی از افرادی که برای بازی در این سریال تست داده بودند هم درباره مصطفی زمانی نظرسنجی کرد و در مجموع به این نتیجه رسید که او برای این نقش مناسب است. «زمانی» اهل فریدونکنار و حدوداً 24 ساله است، روزی به همراه دوستش به دفتر سلحشور می آیند و این سرآغاز ماجرا برای بازیگر شدن او می شود.
البته سلحشور برای انتخاب سایر بازیگرانش هم شیوه خاصی را مدنظر قرار داده بود و آنها را بر اساس صلاحیت هایی که داشتند، انتخاب کرده است. بیشتر بازیگرانی هم که برای این سریال انتخاب کرده، چهره های معروفی نیستند زیرا این نکته را مدنظر قرار داده که فردی باید در این سریال بازی کند که کمتر شناخته شده باشد تا بیننده آنها را بیشتر باور کند.

به هر حال مصطفی زمانی علی رغم این که خیلی ها از همان ابتدا نظر مثبتی بروی این تازه بازیگر نداشتند، برای ایفای نقش در سریال "یوسف پیامبر(ع)" برگزیده شد زیرا سلحشور می خواست فردی در این نقش بازی کند که برای اولین بار مردم او را می دیدند. حتی بسیاری از بازیگران مطرح سینما و تلویزیون برای این نقش معرفی شدند اما سلحشور نپذیرفت.
همین موضوع شرطی شد برای این بازیگر که تا زمان پخش سریال در هیچ محفلی ظاهر نشود و در سریال و فیلم هم بازی نکند. همچنین برای تشویق این بازیگر تسهیلات ویژه ای هم با تلاش های سلحشور گرفته شد و مصطفی زمانی از برکات بازی در این نقش برخوردار شد.
سلحشور در این باره می گوید: ما از محضر یکی از بزرگان خواستیم که با تسهیلات ویژه برای «زمانی» موافقت کنند. زیرا او بیش از 3 سال برای بازی در این نقش زمان صرف کرد و حداقل هدیه و جایزه ای که می شد برای او درنظر گرفت، این بود که چون سربازی او همزمان با بازی در این سریال شد، او را از خدمت سربازی معاف کرد. 
کارگردان و تهیه کننده سریال "یوسف پیامبر(ع)" به موضوع بازی نکردن زمانی در فیلم و سریال اشاره کرد و گفت: براساس توافقات صورت گرفته، قرار شد او تا پایان بازی در این سریال و همچنین تا زمانی که سریال در حال پخش است در هیچ تله فیلم یا سریال دیگری بازی نکند زیرا می خواستم این چهره برای مردم تازگی داشته باشد.
وی ادامه داد: این محدودیت فقط برای بازی در تلویزیون به دلیل تعداد زیاد مخاطبان آن در نظر گرفته شد و او برای بازی در فیلم های سینمایی هیچ محدودیتی ندارد زیرا تعداد تماشاگران سینما کم است و تاثیر چندانی در این زمینه ندارد.

 

گویا «زمانی» هم بر عهد خود پایبند بوده و تاکنون خبری از بازی او در هیچ فیلم و سریالی منتشر نشده است. وی حتی تا قبل از پخش سریال در هیچ محفلی ظاهر نشد و مصاحبه ای هم انجام نداد. اما به تازگی عکس های او در چند مجله و روزنامه چاپ شده است. مفصل ترین مصاحبه او با نشریه "رویش" به چاپ رسیده که تماشاگران چهره کاملاً متفاوت او را مشاهده کرده اند و با همین قصد هم مصاحبه کرده و عکس او را کار کرده اند که به همگان گفته شود چهره واقعی «زمانی» زیباتر از آن چیزی است که در سریال از او به نمایش درآمده است. البته خواندن متن مصاحبه او هم خالی از لطف نیست!
سلحشور درباره این که آیا محدودیتی برای مصاحبه های او با نشریات در نظر گرفته است یا خیر، گفت: من محدودیتی برای زمانی در این زمینه قائل نشده ام اما فکر می کنم مناسب است خود او با توجه به نقشی که بازی کرده و ارتباطی که مردم با وی در این نقش برقرار کرده اند، در هنگام مصاحبه و عکس مراعات بسیاری از مسائل را بکند بیشتر دقت داشته باشد و البته او تمایل چندانی هم به مصاحبه ندارد.

انتهای خبر // شبکه خبری برنا//121 - 169 - 39//www.BornaNews.ir
یکشنبه 87 آذر 10 , ساعت 1:31 عصر

شاد اما دلسوز

ساده اما زیبا

مصمم اما بی خیال

مهربان اما جدی

سبز اما بی ریا

عاشق اما عاقل


یکشنبه 87 آذر 10 , ساعت 1:29 عصر

زندگی کوتاهتر از آن است که به خصومت بگذرد و قلب ها

گرامی تر ازآنند که بشکنند

 آنچه از ‏روزگار به دست می آید با خنده نمی ماند و آنچه

از دست برود با گریه جبران نمی شود.

فردا ‏خورشید طلوع خواهد کرد حتی

 اگرما نباشیم ....


<   <<   6   7   8   9   10      >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ